INFORMACIJE O COVID-19: Zbog širenja koronavirusa radimo udaljeno iz svojih domova kako bismo ostali sigurni. Bitno je napomenuti da to ne utječe na usluge koje pružamo našim kupcima. Još uvijek smo tu za vas - 100%!
Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Aktivacija Windows 7

Instalirani Windows 7 mora biti aktiviran u roku od 3 dana nakon prve prijave na sustav. Da biste produžili probno razdoblje na 30 dana, kliknite gumb Start i potražite 'cmd.exe'. Otvorite naredbeni redak s administratorskim pravima i vrstom: slmgr.vbs / rearm

Ne zaboravite na aktivaciju! Ako operacijski sustav nije aktiviran, pojavit će se poruka s upozorenjem da je softver protivzakonit.

Internet aktivacija

Ako odlučite aktivirati Windows putem interneta i već ste na mreži, postupak je brz i jednostavan.

Poduzmite ove korake za aktiviranje sustava Windows 7:

 • Otvorite Aktivacija sustava Windows tako da kliknete gumb Start, desnom tipkom miša kliknite Računalo, idite na Svojstva, a zatim kliknite Aktiviraj sustav Windows.
 • Ako sustav Windows otkrije internetsku vezu, kliknite Aktiviraj sustav Windows sada na mreži. Potrebna je dozvola administratora. 
 • Ako se od vas zatraži administratorska lozinka ili potvrda, upišite lozinku ili dajte potvrdu.
 • Kada se to zatraži, unesite ključ proizvoda za sustav Windows 7, kliknite Dalje, a zatim slijedite upute.

 

Telefonska aktivacija

Ako sustav Windows ne može aktivirati proizvod na mreži, imat ćete mogućnost aktivirati sustav Windows 7 pomoću automatskog telefonskog sustava. Postoje zapravo 3 mogućnosti kako aktivirati Windows pomoću aktivacije telefona. Jedan od vas zahtijeva da uputite poziv i još dva načina na koje možete proći bez podizanja telefona. Pogledajmo ih sve.

Opcije 1 i 2 – Upotreba Letactivate.com

Ove dvije opcije objasnit će se zajedno jer je početak i kraj postupka isti za oba.

  • Idite na web stranicu letactivate.com i prijavite se za svoj e-mail i broj narudžbe.

   Bilješka: Letactivate.com je poluautomatski sustav online aktivacije telefona koji surađuje s Microsoftovim poslužiteljima. Pripremili smo ovu uslugu kako bismo vam aktivirali aktivaciju telefona.
 • Prvo ćete morati odabrati hoće li vaš ID instalacije biti grupiran u blokovima brojeva koji sadrže 6 znamenki (ID za Windows 8 i starije) ili 7 znamenki (ID za Windows 10 i Office 2013 ili noviji).

Nakon što odaberete broj znamenaka, morat ćete dobiti ID instalacije. Ovo je dio gdje se razlikuju Opcije 1 i Opcija 2.

Dobivanje ID-a instalacije

Opcija 1

  • Preuzmite ovu CMD datoteku: GetInstallationID.cmd, desnom tipkom miša kliknite datoteku i odaberite opciju 'Pokreni kao administrator'. Možda se pojavljuje prozor o računalnoj sigurnosti – ako se to dogodi, samo kliknite 'Više opcija', a zatim ‘Pokreni svejedno'. Ovako će se otvoriti datoteka s Notepadom:

ID instalacije možete vidjeti u ovom prozoru. Kopirajte ovaj broj i vratite se na web lokaciju letactivate.com kako biste zalijepili broj u prazne kutije (pogledajte sliku u nastavku teksta "Unesite ID instalacije").

Opcija 2

  • Kliknite prozor za pretraživanje na vašem Windowsu i napišite 'slui 4' (uključite razmak između riječi i broja). Kliknite rezultat pretraživanja i pojavit će se plavi prozor. Samo kliknite Dalje i vidjet ćete ID instalacije (kao na donjoj slici ispod ovog teksta).
 • U tom slučaju morat ćete zasebno kopirati grupe znamenki i zalijepiti ih u prazne kutije na web stranici letactivate.com. Kada završite, izgledat će ovako:
 • Sada samo kliknite Potvrdi.
 • Morat ćete pričekati nekoliko trenutaka kako bi se provjera izvršila. To bi moglo potrajati i duze ako više ljudi potvrdi instalacijski ID odjednom.
 • Sada samo unesite ID potvrde u odgovarajuće okvire (A, B, C, D, E, F, G, H) i kliknite sljedeći.
 • I to je sve! Vaš je softver sada uspješno aktiviran.

Bilješka: Ako web-lokacija Letactivate.com nije generirala ID potvrde, kupljena licenca ima probleme s regionalnim ograničenjima ili je linija aktivacije zauzeta, pokušajte ponovo za 5 minuta. Također, naša Briga za korisnike može aktivirati program ili razmjenjivati proizvod pomoću softvera Forscope Remote Help.

Opcija 3 – Upućivanje poziva

 • Otvorite Aktivacija sustava Windows tako da kliknete gumb Start, desnom tipkom miša kliknite Računalo, a zatim Svojstva, a potom Aktiviraj Windows.
 • Alternativno potražite aktiviranje.

Sada kliknite Prikaži mi druge načine za aktiviranje.

 • Ako je zatraženo, unesite svoj ključ proizvoda za sustav Windows 7 i kliknite Dalje.
 • Kliknite Korištenje automatiziranog telefonskog sustava (pogledajte donju sliku). Potrebna je dozvola administratora. Ako se od vas zatraži administratorska lozinka ili potvrda, upišite lozinku ili dajte potvrdu.
 • Kliknite na najbližu lokaciju s padajućeg popisa, a zatim kliknite Dalje.
 • Nazovite jedan od dostupnih telefonskih brojeva. Automatizirani sustav će vas voditi kroz proces aktivacije.
 • Kad se to od vas zatraži, unesite ID instalacije koji se nalazi na zaslonu na tipkovnici vašeg telefona. ID instalacije je grupiran u 9 (ili 8) grupa koja se sastoji od 6 brojeva. Od vas će se uvijek morati uputiti određenu grupu brojeva putem telefona, npr. 'Unesite znamenke iz prve skupine'.
 • Zapišite ID potvrde koji vam daje telefonski sustav. To će opet biti 9 grupa brojeva koje ćete staviti u odgovarajuće polje za unos.
 • Unesite potvrdni ID u datim praznim kvadraticima 3. korak u dijaloškom okviru za aktivaciju kliknite Dalje, a zatim slijedite upute.

Aktivacija proizvoda samo za napredne korisnike

Postoji i drugačija i brža opcija za aktiviranje vašeg proizvoda nakon što dobijete ID potvrde s internetske stranice Letactivate.com.

Ovaj je postupak jedan od službenih načina aktiviranja vašeg proizvoda, kao što možete vidjeti na Microsoftovu web mjestu: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/jj980163(v=winembedded.81).aspx  

Kopirajte ID potvrde iz Letactivate.com (ne zaboravite ukloniti razmake između ID grupa potvrde), otvorite cmd.exe s administratorskim pravima i vrstom:

slmgr.vbs /atp <confirmation id>

Zatim upišite sljedeću naredbu da biste automatski aktivirali operacijski sustav:

slmgr.vbs /ato

Čestitamo! Vaš je proizvod sada uspješno aktiviran.

Proizvod dodan u košaricu

  Besplatna dostava i povrat novca od 30 dana