Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Aktivacija Windows 7

Instalirani Windows 7 mora biti aktiviran u roku od 3 dana nakon prve prijave na sustav. Da biste produžili probno razdoblje na 30 dana, kliknite gumb Start i potražite 'cmd.exe'. Otvorite naredbeni redak s administratorskim pravima i vrstom: slmgr.vbs / rearm

Ne zaboravite na aktivaciju! Ako operacijski sustav nije aktiviran, pojavit će se poruka s upozorenjem da je softver protivzakonit.

Internet aktivacija

Ako odlučite aktivirati Windows putem interneta i već ste na mreži, postupak je brz i jednostavan.

Poduzmite ove korake za aktiviranje sustava Windows 7:

 • Otvorite Aktivacija sustava Windows tako da kliknete gumb Start, desnom tipkom miša kliknite Računalo, idite na Svojstva, a zatim kliknite Aktiviraj sustav Windows.
 • Ako sustav Windows otkrije internetsku vezu, kliknite Aktiviraj sustav Windows sada na mreži. Potrebna je dozvola administratora. 
 • Ako se od vas zatraži administratorska lozinka ili potvrda, upišite lozinku ili dajte potvrdu.
 • Kada se to zatraži, unesite ključ proizvoda za sustav Windows 7, kliknite Dalje, a zatim slijedite upute.

 

Telefonska aktivacija

Ako sustav Windows ne može aktivirati proizvod na mreži, imat ćete mogućnost aktivirati sustav Windows 7 pomoću automatskog telefonskog sustava. Postoje zapravo 3 mogućnosti kako aktivirati Windows pomoću aktivacije telefona. Jedan od vas zahtijeva da uputite poziv i još dva načina na koje možete proći bez podizanja telefona. Pogledajmo ih sve.

Opcije 1 i 2 – Upotreba Letactivate.com

Ove dvije opcije objasnit će se zajedno jer je početak i kraj postupka isti za oba.

  • Idite na web stranicu letactivate.com i prijavite se za svoj e-mail i broj narudžbe.

   Bilješka: Letactivate.com je poluautomatski sustav online aktivacije telefona koji surađuje s Microsoftovim poslužiteljima. Pripremili smo ovu uslugu kako bismo vam aktivirali aktivaciju telefona.
 • Prvo ćete morati odabrati hoće li vaš ID instalacije biti grupiran u blokovima brojeva koji sadrže 6 znamenki (ID za Windows 8 i starije) ili 7 znamenki (ID za Windows 10 i Office 2013 ili noviji).

Nakon što odaberete broj znamenaka, morat ćete dobiti ID instalacije. Ovo je dio gdje se razlikuju Opcije 1 i Opcija 2.

Dobivanje ID-a instalacije

Opcija 1

  • Preuzmite ovu CMD datoteku: GetInstallationID.cmd, desnom tipkom miša kliknite datoteku i odaberite opciju 'Pokreni kao administrator'. Možda se pojavljuje prozor o računalnoj sigurnosti – ako se to dogodi, samo kliknite 'Više opcija', a zatim ‘Pokreni svejedno'. Ovako će se otvoriti datoteka s Notepadom:

ID instalacije možete vidjeti u ovom prozoru. Kopirajte ovaj broj i vratite se na web lokaciju letactivate.com kako biste zalijepili broj u prazne kutije (pogledajte sliku u nastavku teksta "Unesite ID instalacije").

Opcija 2

  • Kliknite prozor za pretraživanje na vašem Windowsu i napišite 'slui 4' (uključite razmak između riječi i broja). Kliknite rezultat pretraživanja i pojavit će se plavi prozor. Samo kliknite Dalje i vidjet ćete ID instalacije (kao na donjoj slici ispod ovog teksta).
 • U tom slučaju morat ćete zasebno kopirati grupe znamenki i zalijepiti ih u prazne kutije na web stranici letactivate.com. Kada završite, izgledat će ovako:
 • Sada samo kliknite Potvrdi.
 • Morat ćete pričekati nekoliko trenutaka kako bi se provjera izvršila. To bi moglo potrajati i duze ako više ljudi potvrdi instalacijski ID odjednom.
 • Sada samo unesite ID potvrde u odgovarajuće okvire (A, B, C, D, E, F, G, H) i kliknite sljedeći.
 • I to je sve! Vaš je softver sada uspješno aktiviran.

Bilješka: Ako web-lokacija Letactivate.com nije generirala ID potvrde, kupljena licenca ima probleme s regionalnim ograničenjima ili je linija aktivacije zauzeta, pokušajte ponovo za 5 minuta. Također, naša Briga za korisnike može aktivirati program ili razmjenjivati proizvod pomoću softvera Forscope Remote Help.

Opcija 3 – Upućivanje poziva

 • Otvorite Aktivacija sustava Windows tako da kliknete gumb Start, desnom tipkom miša kliknite Računalo, a zatim Svojstva, a potom Aktiviraj Windows.
 • Alternativno potražite aktiviranje.

Sada kliknite Prikaži mi druge načine za aktiviranje.

 • Ako je zatraženo, unesite svoj ključ proizvoda za sustav Windows 7 i kliknite Dalje.
 • Kliknite Korištenje automatiziranog telefonskog sustava (pogledajte donju sliku). Potrebna je dozvola administratora. Ako se od vas zatraži administratorska lozinka ili potvrda, upišite lozinku ili dajte potvrdu.
 • Kliknite na najbližu lokaciju s padajućeg popisa, a zatim kliknite Dalje.
 • Nazovite jedan od dostupnih telefonskih brojeva. Automatizirani sustav će vas voditi kroz proces aktivacije.
 • Kad se to od vas zatraži, unesite ID instalacije koji se nalazi na zaslonu na tipkovnici vašeg telefona. ID instalacije je grupiran u 9 (ili 8) grupa koja se sastoji od 6 brojeva. Od vas će se uvijek morati uputiti određenu grupu brojeva putem telefona, npr. 'Unesite znamenke iz prve skupine'.
 • Zapišite ID potvrde koji vam daje telefonski sustav. To će opet biti 9 grupa brojeva koje ćete staviti u odgovarajuće polje za unos.
 • Unesite potvrdni ID u datim praznim kvadraticima 3. korak u dijaloškom okviru za aktivaciju kliknite Dalje, a zatim slijedite upute.

Aktivacija proizvoda samo za napredne korisnike

Postoji i drugačija i brža opcija za aktiviranje vašeg proizvoda nakon što dobijete ID potvrde s internetske stranice Letactivate.com.

Ovaj je postupak jedan od službenih načina aktiviranja vašeg proizvoda, kao što možete vidjeti na Microsoftovu web mjestu: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/jj980163(v=winembedded.81).aspx  

Kopirajte ID potvrde iz Letactivate.com (ne zaboravite ukloniti razmake između ID grupa potvrde), otvorite cmd.exe s administratorskim pravima i vrstom:

slmgr.vbs /atp <confirmation id>

Zatim upišite sljedeću naredbu da biste automatski aktivirali operacijski sustav:

slmgr.vbs /ato

Čestitamo! Vaš je proizvod sada uspješno aktiviran.

Proizvod dodan u košaricu

  Besplatna dostava i povrat novca od 30 dana