Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Reference

Pridružite se tisućama naših zadovoljnih kupaca koji su već uštedjeli!

Kontaktirajte nas

Neki od naših realiziranih projekata

Grad Karlovac

Jedan od naših nedavnih klijenata u Hrvatskoj bio je i Grad Karlovac. To je vrlo važno prometno i gospodarsko raskrižje koje se nalazi u neposrednoj blizini granica sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom. Dostavili smo Microsoft SharePoint Server 2019 proizvode u njihov glavni ured i sretni smo što smo mogli doprinijeti još jednoj uštedi troškova u javnoj instituciji!

Ušteda: 21%

Thalassotherapia Crikvenica

S ovim medicinskim centrom surađujemo više od 2 godine. Tijekom naše suradnje isporučili smo uglavnom MS Windows i MS Office proizvode. Thalassotherapia Crikvenica ima stoljetnu tradiciju njege zdravlja. Talasoterapija koristi blagotvorno djelovanje mora i morskih proizvoda (morska voda, sol, alge, blato, pijesak i klima). Centar u Crikvenici moderna je medicinska ustanova koja povezuje principe ove jedinstvene terapije s dostignućima suvremene medicine. Izuzetne rezultate ima u liječenju bolesti lokomotornog sustava i dišnih organa.

Ušteda: 72%

Hajduk Split

Vjerojatno nema puno ljubitelja nogometa koji ne poznaju ovaj hrvatski klub. Zlatno doba kluba bilo je 70-ih godina, ali i dalje ostaju u vrhu “Prve lige”. S Hajdukom surađujemo od 2019. godine. Tijekom godina pružili smo im različite verzije operacijskog sustava Windows i sretni smo da se naša suradnja nastavlja i dalje.

Ušteda: 68%

Újpest Budapest

Okrug grada Budimpešte, Mađarska

Ušteda: 73%

Case study

Općina Budimpešta kupila je softver jeftiniji za 73% zahvaljujući Forscopeu

Budimpeštanska četvrt Újpest kupila je od nas rabljeni softver i uštedjela više od 100 000 eura, koje sada može koristiti za druge važne troškove.

Gradska vijećnica u Újpestu imala je poteškoća sa zastarjelim softverom. Stoga je 2021. godine raspisala natječaj za nabavu sustava Office 2016 Home and Business, Windows 10 Pro te nadogradnju poslužiteljskog softvera. Konkretno, ovo je uključivalo Windows Server, Exchange Server i SQL Server te njihove odgovarajuće CAL-ove. I mi smo bili pozvani da sudjelujemo u natječaju.

Odgovarajući proizvod uštedjet će stotine sati rada

Jedan od proizvoda koje je gradska vijećnica zahtijevala bio je Office 2016 Home and Business. Ovo izdanje je dizajnirano za kućne ili male poslovne korisnike te svaki proizvod ima svoj aktivacijski ključ. Informatičar bi morao obići sve urede i ručno instalirati Office na svih 200 računala. Ovo bi trajalo tjednima.

Za tvrtke i institucije mnogo je prikladniji Office 2016 Professional Plus – izdanje iz Microsoft Volume distribucijskog kanala. Tehničar treba samo jedan aktivacijski ključ i koristi ga kako bi pokrenuo softver na svim računalima u isto vrijeme sa svog sučelja.

Općina je bila svjesna da su Volume proizvodi prikladniji za njihove potrebe. Međutim, nisu shvatili da je Office 2016 Home and Business koji je uključen u njihovu specifikaciju dostupan samo kao maloprodajni proizvod. Nakon što ih je naš voditelj prodaje Imre Csordás, koji je bio odgovoran za ovaj natječaj, obavijestio o tome, oni su to uzeli u obzir prilikom ocjenjivanja ponuda svih sudionika.

Čuvajte se sumnjivih prodavača

Osim nas, na natječaju su sudjelovale još 4 tvrtke. Tri su nudila nove, ali vrlo skupe softverske proizvode (cijena im je bila četiri puta skuplja od rabljenog softvera!). Jedan konkurent je ponudio znatno jeftiniji softver, ali čak i kada se uzme u obzir da se njihov prijedlog sastojao od rabljenih proizvoda, cijena je i dalje bila preniska. To je izazvalo našu zabrinutost.

“Nažalost, nije rijetkost naletjeti na nepouzdane prodavače na tržištu rabljenog softvera. Oni obično nude vrlo jeftine proizvode, ali bez davanja potpune pravne dokumentacije, što može izazvati velike probleme kupcu u budućnosti. Jedan od njih riskira veliku kaznu tijekom revizije softvera,” kaže Imre Csordás, voditelj prodaje za Mađarsku. Javne ustanove koje još nisu imale iskustva s kupnjom rabljenog softvera posebno su sklone riziku da budu prevarene jednostavno zato što nisu sigurne koje bi dokumente trebale zahtijevati od potencijalnih dobavljača.

Tu mi nastupamo – zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu na tržištu rabljenog softvera i s licenciranjem softvera, u mogućnosti smo dati smjernice i savjete javnim institucijama o tome što treba, a što ne treba uključiti u zahtjeve i uvjete, tako da da je sve u potpunosti u skladu sa zakonom.

Rezultat: velika ušteda i kupnja bez rizika

Naše besplatne konzultacije koje smo pružili općini o zakonitosti rabljenog softvera, licenciranju softvera i specifikacijama proizvoda, pokazale su se ključnima za njihovo razumijevanje na što trebaju paziti kada posluju s dobavljačima rabljenog softvera. Unatoč ovoj činjenici, zbog prethodno postavljenih uvjeta neke su stvari već bile izvan kontrole općine te su bili zabrinuti za ishod.

Kako je glavni kriterij bila najniža cijena za svaku stavku, to je značilo da bi dio proizvoda potencijalno mogao isporučiti nepouzdan dobavljač = drugi sudionik koji je ponudio rabljeni softver na natječaju. Srećom, pokazalo se da ova tvrtka ima problema s neplaćenim dugovima, što je nedopustivo na javnom natječaju, te je diskvalificirana. To je bilo veliko olakšanje za Újpest . To je također značilo da možemo isporučiti sve softverske proizvode za projekt (prvobitno smo dobili samo dio natječaja).

„Cijenim što profesionalci u Forscopeu nisu našu natječajnu dokumentaciju shvatili kao gotovu stvar, već su o njoj razmišljali te bili u mogućnosti dati nam savjete koje možemo koristiti i u budućim natječajima. Rabljeni softver tvrtke Forscope uštedio nam je desetke tisuća eura koje sada možemo koristiti za druge važne troškove! Njihova stručnost po pitanju zakonitosti i dokumenti koje su nam dostavili uvjerili su nas da u budućnosti možemo ponovno kupovati od njih bez ikakve brige,” kaže Attila Kaizer, voditelj IT odjela općine Újpest.

Trebate konzultacije za javnu nabavu softverskih proizvoda?
Slobodno nas kontaktirajte, rado ćemo Vam pomoći!

Spremi ovaj članak kao PDF

Javite nam se
 • Što naši kupci kažu o nama

  Forscope je našoj administraciji osigurao Microsoft Windows Server i Office proizvode. Uštedjeli smo 73% u usporedbi s novim softverom. Kao javna ustanova sretni smo što ušteđena sredstva možemo iskoristiti za druge važne troškove.

  Attila Kaizer, voditelj IT odjela u općini Újpest
 • Što naši kupci kažu o nama

  Naša bolnica već duže vrijeme stalno nastoji uštedjeti javni novac korištenjem rabljenog hardvera i softvera. Zahvaljujući suradnji s Forscope-om uspjeli smo uštedjeti oko 80% troškova u odnosu na redovne cijene. Ušteđena sredstva sada se mogu iskoristiti za prijeko potrebnu opremu u korist pacijenata i liječnika. Zaposlenici Forscope-a također su nam pomogli u svemu što se tiče pravnih i licencnih pitanja!

  MUDr. Jozef Tekáč, MPH, generalni direktor bolnice Poprad
 • Što naši kupci kažu o nama

  Surađivali smo s Forscope-om u vezi isporuke MS Windows Server proizvoda za našu tvrtku. Razmišljali smo o više opcija, ali smo tada dobili informacije o rabljenom softveru koji nudi značajne uštede. Forscope također ima mnogo dobrih referenci, što nas je uvjerilo da se radi o visokokvalitetnom dobavljaču.

  Miroslav Skřítek, IT menadžer Čehoslovačke oceanske plovidbe

Naši kupci

 • Grad Osijek
 • Grad Daruvar
 • Grad Beli Manastir
 • Hajduk Split
 • Grad Karlovac
 • Thalassotherapia Crikvenica
 • Psihijatrijska bolnica Ugljan
 • Sredisnja agencija za financiranje i ugovaranje
 • JB Energija
 • Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera
 • Vizualne komunikacije GT Grupa
 • Splendido
 • Medils
 • Namještaj Mima
 • Miriam Logistika
 • Slavonija DI
 • STAV
 • FORIS savjetovanje
 • Marifarm
 • Crnov
 • DPD

Rado ćemo na Vam na Vaš zahtjev pružiti više referenci klijenata iz privatnog i javnog sektora.

Imate li projekt u kojem biste željeli da Vam pomognemo?

Obavijestite nas!

Obrazac za kontakt

Proizvod dodan u košaricu