Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Javni sektor

Uštedite i novac i vrijeme s našim rabljenim softverom!

Kontaktirajte nas

Kako Vam možemo pomoći u uštedi resursa?

Uštedite na troškovima softvera

Rabljeni softver donosi značajne uštede koje možete iskoristiti za drugu potrebnu opremu ili projekte. S rabljenim softverom naši kupci obično štede između 50-80% troškova u usporedbi s kupnjom po uobičajenim tržišnim cijenama!

Pogledajte neke od naših realiziranih projekata

Uštedite na vremenu

Niste sigurni koje proizvode odabrati? Zabrinuti ste oko ispravnog postavljanja dokumentacije javnog natječaja za softver? Iskoristite naše besplatne konzultacije! Možemo Vam pomoći da ubrzate cijeli proces nabave softvera jer imamo dugogodišnje iskustvo s projektima za javni sektor.

Saznajte više o besplatnim konzultacijama

Zaradite na nepotrebnom softveru

Jeste li znali da možete zaraditi na softveru koji Vam više nije potreban? Ako imate trajne softverske proizvode koje više ne koristite, mi ih možemo kupiti od Vas (pod određenim uvjetima). Više informacija o ovoj mogućnosti saznajte klikom na poveznicu u nastavku.

Saznajte kako funkcionira kupnja softvera

Dakle, što je zapravo rabljeni softver?

Rabljeni softver je svaki softver koji je prethodno bio u nečijem vlasništvu i koji ga je potom odlučio dalje prodavati. Najčešći razlog što softverski proizvod postaje suvišan je, na primjer, jer njegov vlasnik želi nadogradnju na noviju verziju.

Forscope je softverski posrednik – otkupljujemo suvišne softverske proizvode (koji zadovoljavaju sve potrebne zahtjeve) od tvrtki i zatim ih prodajemo našim kupcima.

Nema razlike između novog i rabljenog softvera u smislu funkcionalnosti – to je i dalje isti softverski proizvod.

Je li rabljeni softver legalan?

Da, jeste. Situacija se u pogledu pravne podloge rabljenog softvera postupno razvijala tijekom dužeg vremena. To je na kraju rezultiralo vrlo jasnom odlukom Suda Europske unije (CJEU) 2012. kojom je potvrđeno da je prodaja softvera u prethodnom vlasništvu legalna. Saznajte više o pravnoj povijesti rabljenog softvera u našem članku.

Rabljeni softver i javne nabave

Kada postoji javna nabava, mnoge institucije postavljaju uvjete na vrlo diskriminirajući način (npr. dopuštaju samo “nove” softverske proizvode, zahtijevaju VLSC portal itd.). To je u suprotnosti s temeljnim načelima otvorenog natjecanja i jednakog tretmana te cijelu javnu nabavu čini vrlo ranjivom jer se na nepoštene zahtjeve lako može uložiti žalba na sudu. Imamo jednostavno rješenje – naše besplatne konzultacije!

Besplatne konzultacije

Kako Vam možemo pomoći?

Izborom proizvoda

Niste sigurni koje proizvode odabrati za potrebe Vaše ustanove ili u smislu odgovarajućeg licenciranja? Ovdje smo da pomognemo! Zahvaljujući našem opsežnom znanju o licenciranju i certificiranim stručnjacima, u mogućnosti smo preporučiti proizvode koji će Vam najviše odgovarati.

Priprema dokumentacije za javne nabave

Trebate li pripremiti dokumentaciju o javnom natječaju? Možemo Vas savjetovati što treba, a što ne treba biti uključeno u zahtjeve i uvjete, kako bi to bilo u potpunosti u skladu sa zakonom. Ovo se također odnosi na nabave koje sadrže i softver i hardver.

Ovo savjetovanje pružamo besplatno, tako da Vam neće stvoriti nikakve dodatne troškove te će Vam uštedjet vrijeme i ljudske resurse. Osim toga, stečeno znanje možete nadograđivati pri izradi budućih natječaja!

Kontaktirajte nas

Neki od naših realiziranih projekata

Slovenské elektrárne, a.s.

Pružatelj električne energije, Slovačka

Najveći dobavljač električne energije u Slovačkoj želio je nadograditi starije verzije svog softvera koji su koristili njihovi zaposlenici. Osim uštede na troškovima, njihovi podaci i dalje ostaju zaštićeni redovitim sigurnosnim ažuriranjima i njihova se produktivnost može povećati!

Ušteda: 72%

Nemocnica Poprad

Bolnica, Slovačka

Glavna bolnica u Popradu morala je kupiti novije verzije proizvoda Microsoft Office-a za svoje zaposlenike. Naša ponuda (koja je izabrana na javnom natječaju) omogućila je bolnici da dobije softverske proizvode po 80% nižoj cijeni nego da je kupila nove! Ušteđena sredstva sada se mogu iskoristiti za prijeko potrebnu opremu u korist pacijenata i liječnika.

Ušteda: 80%

Grad Příbram

Grad, Češka Republika

Grad Příbram morao je nadograditi svoj poslužiteljski softver za internu komunikaciju. Kupnjom proizvoda od nas uštedjeli su više od 112 000 kn što na primjer, odgovara iznosu koji će utrošiti na popravak svoje znamenitosti – granitne fontane.

Ušteda: 112 000 kn

Národná diaľničná spoločnosť

Nacionalna tvrtka za autoceste, Slovačka

Državna tvrtka koja se fokusira na izgradnju autocesta diljem Slovačke trebala je proširiti svoju infrastrukturu poslužitelja. Zahvaljujući našem znanju o licenciranju, bili smo u mogućnosti ponuditi mnogo jeftiniju opciju nego što su prvobitno tražili, uštedivši im ogromne troškove!

Ušteda: 77%

Naši kupci

 • Marifarm
 • JB Energija
 • FORIS savjetovanje
 • STAV
 • MediCall
 • Ministarstvo vanjskih poslova Republike Češke
 • Ministarstvo investicija, regionalnog razvoja i informatizacije Republike Slovačke
 • Grad Bratislava, Slovačka
 • Općina Distrikta 4 u Budimpešti, Mađarska
 • Zračna luka Bratislava, Slovačka
Pokažite više kupaca

Suradnja i certifikacija

WEBINAR

Kako dobiti do 70% jeftiniji softver u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi?

Saznajte na našem webinaru!
Prezentirao
Aleksandar Piljek

Aleksandar Piljek

Sales Manager

Trebate softver za svoju instituciju ili konzultirati se o javnoj nabavi?

Obavijestite nas!

Obrazac za kontakt

Najčešća pitanja

Primaju li kupljeni proizvodi sigurnosna ažuriranja?

Da, naši proizvodi primaju sva sigurnosna ažuriranja koja je objavio proizvođač, u skladu s pravilima životnog ciklusa postavljenim za određeni proizvod. Naši proizvodi dolaze s istim funkcijama i tehničkom podrškom koju pruža Microsoft ili bilo koji drugi proizvođač softvera.

Jesu li OEM/Retail softverski proizvodi prikladni za javne ustanove?

Ne nudimo OEM/Retail vrste proizvoda, samo one iz kanala Volume distribucije. Općenito, OEM/Retail softver ima mnogo nedostataka u usporedbi s Volume proizvodima i može uzrokovati nepotrebne komplikacije za Vas i Vaše zaposlenike, stoga Vam ne savjetujemo da ga kupujete.

OEM/Retail proizvodi mogu se aktivirati samo jedan po jedan, što može postati dugotrajno i zamorno kada kupite desetke proizvoda. Štoviše, njihova prenosivost je prilično komplicirana, a ponekad uopće nije moguća. Osim toga, njihovo upravljanje je vrlo zahtjevno jer ne postoji mogućnost centraliziranih promjena za sve proizvode odjednom.

Volume proizvodi, s druge strane, dopuštaju serijsku aktivaciju sa samo 1 ključem proizvoda, vrlo su laki za prijenos s jednog uređaja ili korisnika na drugi, mogu se upravljati centralno putem besplatnog VAMT alata i sveukupno donose mnoge druge prednosti.

Možete li nam pomoći oko pisanja javne nabave prema zakonu?

Da, možemo. Posjedujemo dugogodišnje iskustvo u realizaciji projekata za javne ustanove i pravnim analizama odvjetničke agencije, koje potvrđuju zakonitost prisutnosti rabljenog softvera u javnoj nabavi. Uz našu pomoć možete biti sigurni da će Vaša javna nabava zadovoljiti sve potrebne uvjete kao i načelo poštene konkurencije.

Na primjer, možemo Vam dati:

 • preporuke za softverske proizvode koji bi bili najprikladniji za potrebe Vaše ustanove
 • jasne i točne tehničke specifikacije za potrebne softverske proizvode
 • informacije o obveznim podacima za osnovnu dokumentaciju za rabljene programske proizvode
 • savjet o tome što treba, a što ne treba uključiti pri sastavljanju specifikacija natječajne dokumentacije
Je li moguće da proizvodi prestanu raditi nakon nekog vremena?

Ako je softver instaliran, aktiviran i korišten u skladu sa svojim specifičnostima, nema razloga da znenada prestane raditi (npr. da se deaktivira) sam od sebe. Nema razlike između novog i rabljenog softvera u smislu funkcionalnosti – to je i dalje isti softverski proizvod.

Tehnička funkcionalnost uvelike ovisi o promjenama na strani proizvođača, no što se tiče statusa aktivacije proizvoda, nema razloga za brigu. U slučaju da trebate pomoć s aktivacijom proizvoda koje ste kupili od nas, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Što bi se dogodilo u slučaju revizije, da li bi rabljeni softver prošao?

Da, ali pod jednim važnim uvjetom – morate imati svu potrebnu dokumentaciju za rabljene softverske proizvode koje ste kupili. Naša tvrtka osigurava kompletnu vlasničku dokumentaciju (izjavu o deinstalaciji, račun i druge zakonski potrebne dokumente) kao i pomoć u reviziji ako je potrebno, tako da nema razloga za brigu. Nikada nismo naišli ni na jedan slučaj negativne presude u softverskoj reviziji proizvoda koje nudimo. Možete pročitati više o revizijama u našem članku.

Proizvod dodan u košaricu