Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Forscope Reseller Program

Postanite naš partner i povećajte svoju zaradu!

Registriraj se

Stabilna tvrtka

Imamo više od 10 godina iskustva s prodajom rabljenog softvera i za to vrijeme smo osigurali softverske proizvode za više od 50 000 poslovnih korisnika diljem Europe.

Veća profitna marža

Možete uživati u mnogo višoj profitnoj marži nego inače i to samo prodajom softverskih proizvoda koje isporučuje naša tvrtka!

Savjetovanje o licenciranju

Zahvaljujući našem opsežnom znanju o licenciranju, možemo preporučiti ne samo pravo, već i najjeftinije rješenje prilagođeno potrebama bilo koje tvrtke!

Pravna jamstva

Uz dokumentaciju spremnu za reviziju pružamo i doživotno pravno jamstvo koje osigurava kupnju bez rizika.

Najveći u srednjoj i istočnoj Europi

Imamo predstavnike u 9 europskih zemalja, koji nam pomažu zadržati lokalni pristup za svaku zemlju.

Reference i prošli projekti

Grad Karlovac

Jedan od naših nedavnih klijenata u Hrvatskoj bio je i Grad Karlovac. To je vrlo važno prometno i gospodarsko raskrižje koje se nalazi u neposrednoj blizini granica sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom. Dostavili smo Microsoft SharePoint Server 2019 proizvode u njihov glavni ured i sretni smo što smo mogli doprinijeti još jednoj uštedi troškova u javnoj instituciji!

Ušteda: 21%

Thalassotherapia Crikvenica

S ovim medicinskim centrom surađujemo više od 2 godine. Tijekom naše suradnje isporučili smo uglavnom MS Windows i MS Office proizvode. Thalassotherapia Crikvenica ima stoljetnu tradiciju njege zdravlja. Talasoterapija koristi blagotvorno djelovanje mora i morskih proizvoda (morska voda, sol, alge, blato, pijesak i klima). Centar u Crikvenici moderna je medicinska ustanova koja povezuje principe ove jedinstvene terapije s dostignućima suvremene medicine. Izuzetne rezultate ima u liječenju bolesti lokomotornog sustava i dišnih organa.

Ušteda: 72%

Hajduk Split

Vjerojatno nema puno ljubitelja nogometa koji ne poznaju ovaj hrvatski klub. Zlatno doba kluba bilo je 70-ih godina, ali i dalje ostaju u vrhu “Prve lige”. S Hajdukom surađujemo od 2019. godine. Tijekom godina pružili smo im različite verzije operacijskog sustava Windows i sretni smo da se naša suradnja nastavlja i dalje.

Ušteda: 68%
Prikaži sve reference

Suradnja i certifikacija

WEBINAR

Kako možete postići 3 puta veću maržu prodajom rabljenog softvera svojim klijentima?

Saznajte na našem webinaru!
Prezentirao
Aleksandar Piljek

Aleksandar Piljek

Sales Manager

Registrirajte se za Forscope Reseller Program

  • Do 50% niže cijene proizvoda
  • Savjetovanje o licenciranju za projekte od strane BSA certificiranog stručnjaka
  • Mogućnost plaćanja po računu
  • Dodijeljeni Sales Manager
  • Pomoć u pripremi pravne dokumentacije za projekte

Kontakt obrazac

Najčešća pitanja

Mi smo Microsoftov partner, neće li nam prodaja rabljenog softvera biti problem?

Imamo mnogo dugoročnih Reseller partnera koji su također Microsoftovi partneri i koliko znamo, to nikada nije prestavljalo probleme. Oni često koriste naše rješenje za predstavljanje alternativne ponude. Također možemo otkupiti suvišne softverske proizvode, što njihovu ponudu čini još konkurentnijom. Osim toga, i sami smo Microsoft partneri.

Što ćemo točno dobiti nakon što izvršimo narudžbu?

Dobit ćete digitalni certifikat koji sadrži svu potrebnu dokumentaciju za Vaše kupljene proizvode. Zahvaljujući našoj Opciji podaci konačnih kupaca, ova će potvrda biti izdana i za Vas i za Vašeg kupca (s njihovim vlastitim podacima). Certifikat za Vašeg kupca će Vas navesti kao dobavljača. Također ćete dobiti upute kako preuzeti, instalirati i aktivirati proizvode.

Da li je rabljeni softver legalan?

Da, jest. Kupac koji je kupio trajni softver unutar tržišta EU/EEA može (prema zakonu EU) prenijeti vlasnička prava nad svojom kupljenom kopijom softvera na nekog drugog. Takva aktivnost ne zahtijeva nikakvo prihvaćanje ili autorizaciju softverskih autorskih prava vlasnika (npr. Microsoft) jer su njihova distribucijska prava iscrpljena prilikom prve prodaje. Jednostavnije rečeno, funkcionira slično kao kada kupite knjigu – nakon što je pročitate, možete je slobodno prodati nekom drugom. Izvorni prodavač nema pravo utjecati na ono što će se dogoditi s već prodanom knjigom u budućnosti. Sa softverom je potpuno isto – nakon što se deinstalira s uređaja izvornog vlasnika, može se slobodno prodati nekome drugome.

Za više informacija pročitajte naš članak Pravna pozadina rabljenog softvera.

Prima li rabljeni softver ažuriranja (sigurnosne zakrpe, popravke) od proizvođača softvera?

Da, prima. Rabljeni softverski proizvodi dobivaju sva sigurnosna ažuriranja, popravke i sigurnosne zakrpe koje izdaje proizvođač, u skladu s pravilima životnog ciklusa za svaki pojedini proizvod. Oni također dolaze s istim funkcijama i standardnom tehničkom podrškom koju pruža Microsoft ili bilo koji drugi proizvođač softvera. Nema razlike između ažuriranja za rabljeni softver kupljen od nas i novog softvera koji izravno prodaje proizvođač softvera.

Kako izgleda proces otkupa softvera?

Svaki dogovor o otkupu počinje s tvrtkom ili organizacijom koja nam šalje popis softverskih proizvoda koje bi željeli prodati. Nakon prihvaćanja od strane našeg upravitelja nabave, dobivaju ponudu od nas. Istodobno ih molimo da nam daju više informacija o programskim proizvodima i da nam dostave sve potrebne dokumente koji potvrđuju njihova vlasnička prava. Ovi dokumenti uvijek moraju biti uključeni kako bi prijenos bio u potpunosti legalan. Ako je potrebno, tvrtkama pomažemo u svakom koraku prijenosa vlasništva kako bi prošao što lakše. Nakon što se prikupe svi dokumenti i potpiše ugovor, tvrtka izdaje fakturu i isporučuje nam proizvode.

Proizvod dodan u košaricu