Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Kupite softver

Uštedite desetke posto troškova softvera uz rabljeni softver!

Pitajte za ponudu
Možda zvuči gotovo predobro, ali istina je. Postoji način da uštedite veliku količinu IT troškova – kupnjom rabljenog softvera za svoje zaposlenike.

Dakle, što je zapravo rabljeni softver?

Rabljeni softver je svaki softver koji je prethodno bio u nečijem vlasništvu i koji ga je potom odlučio dalje prodavati. Najčešći razlog što softverski proizvod postaje suvišan je, na primjer, jer njegov vlasnik želi nadogradnju na noviju verziju.

Forscope je softverski posrednik – kupujemo suvišne softverske proizvode (koji ispunjavaju sve potrebne zahtjeve) od tvrtki i zatim ih prodajemo našim klijentima.

Nema razlike između novog i rabljenog softvera u smislu funkcionalnosti – to je i dalje isti softverski proizvod.

Je li rabljeni softver legalan?

Da, jeste. CJEU (Sud Europske unije) odlučio je da je prodaja rabljenog softvera legalna 2012. Možete pročitati više o pravnoj pozadini rabljenog softvera u našem članku.

2 načina za uštedu s rabljenim softverom

Ovisno o potrebama vaše tvrtke ili ustanove, možete odabrati koja će Vam od sljedećih opcija više odgovarati:


Koje proizvode nudimo?

Nudimo širok izbor Microsoftovih proizvoda, ali i drugog popularnog softvera kao što su, na primjer, Autodesk proizvodi.

U nastavku možete vidjeti samo najpopularnije kategorije. Provjerite našu e-trgovinu kako biste vidjeli kompletnu ponudu.

Neprestano dodajemo nove proizvode u naš portfelj, tako da smo u mogućnosti ponuditi upravo ono što kupci traže. Također je moguće zatražiti softver koji nije u našoj trenutnoj ponudi, a mi ćemo se potruditi da ga nabavimo za Vas.

Microsoftovi proizvodi koje nudimo su Volume, tako da su najprikladniji za tvrtke i organizacije. Pročitajte više o prednostima Volume licenciranja.

Niste sigurni koji proizvod odabrati? Tu smo da pomognemo!

Naši certificirani stručnjaci za licenciranje, koji pružaju besplatne sveobuhvatne savjete o licenciranju, pomoći će Vam da odlučite koji proizvod najviše odgovarati potrebama Vaše organizacije.

Kontaktirajte nas
 • Što naši kupci kažu o nama

  Forscope je našoj administraciji osigurao Microsoft Windows Server i Office proizvode. Uštedjeli smo 73% u usporedbi s novim softverom. Kao javna ustanova sretni smo što ušteđena sredstva možemo iskoristiti za druge važne troškove.

  Attila Kaizer, voditelj IT odjela u općini Újpest
 • Što naši kupci kažu o nama

  Naša bolnica već duže vrijeme stalno nastoji uštedjeti javni novac korištenjem rabljenog hardvera i softvera. Zahvaljujući suradnji s Forscope-om uspjeli smo uštedjeti oko 80% troškova u odnosu na redovne cijene. Ušteđena sredstva sada se mogu iskoristiti za prijeko potrebnu opremu u korist pacijenata i liječnika. Zaposlenici Forscope-a također su nam pomogli u svemu što se tiče pravnih i licencnih pitanja!

  MUDr. Jozef Tekáč, MPH, generalni direktor bolnice Poprad
 • Što naši kupci kažu o nama

  Surađivali smo s Forscope-om u vezi isporuke MS Windows Server proizvoda za našu tvrtku. Razmišljali smo o više opcija, ali smo tada dobili informacije o rabljenom softveru koji nudi značajne uštede. Forscope također ima mnogo dobrih referenci, što nas je uvjerilo da se radi o visokokvalitetnom dobavljaču.

  Miroslav Skřítek, IT menadžer Čehoslovačke oceanske plovidbe

Naši kupci

 • Grad Daruvar
 • Grad Karlovac
 • Grad Osijek
 • Hajduk Split
 • Grad Beli Manastir
 • Psihijatrijska bolnica Ugljan
 • Thalassotherapia Crikvenica
 • JB Energija
 • OB Gospić
 • Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera
Pokažite više kupaca

Suradnja i certifikacija

WEBINAR

Kako možete uštedjeti do 70% na softveru za svoju tvrtku?

Saznajte na našem webinaru!
Prezentirao
Aleksandar Piljek

Aleksandar Piljek

Sales Manager

Imate li projekt u kojem biste željeli da Vam pomognemo?

Obavijestite nas!

Obrazac za kontakt

Najčešća pitanja

Dajete li količinske popuste?

Nudimo cijene pojedinačnih projekata za projekte vrijedne preko 15 000 kn, tako da možete uštedjeti još više. Osim toga, imamo posebne cjenike za naše kupce – nakon što obavite narudžbu, kreira se Vaš račun, a proizvode možete kupiti po nižim cijenama (nakon prijave na svoj račun)!

Što ćemo dobiti nakon kupnje?

Dobit ćete račun, digitalni certifikat koji sadrži svu potrebnu dokumentaciju za kupljene proizvode te upute kako ih preuzeti, instalirati i aktivirati.

Što bi se dogodilo u slučaju revizije?

Ako u Vašoj tvrtki ili organizaciji dođe do revizije, dužni ste dokazati da ste svoje softverske proizvode nabavili legalno – pokazivanjem dokumentacije koju ste dobili prilikom kupnje. Budući da **naša tvrtka osigurava svu potrebnu dokumentaciju kao i pomoć kod revizije** ukoliko je potrebna, nema razloga za brigu. Nikada nismo naišli ni na jedan slučaj negativne presude u softverskoj reviziji proizvoda koje nudimo. Možete pročitati više o revizijama u našem članku.

Mogu li tvrtke koje se prijave za EU financiranje kupiti rabljeni softver?

Da, definitivno. Ne postoji zakon, odnosno direktiva koja zabranjuje povlačenje i korištenje EU fondova za rabljeni softver. Cijeli koncept korištenog softvera temelji se na iscrpljivanju distribucijskih prava, što je usklađeno u EU Direktivi 2001/29/EC u svibnju 2001.  
Rabljeni softver također podržava ideju cirkularne ekonomije koja je jedan od glavnih građevnih blokova novog europskog zelenog dogovora, a u bliskoj budućnosti postat će još važnija jer će se odraziti na uvjete za povlačenje sredstava.

Može li biti tehničkih problema s rabljenim softverskim proizvodima?

Ako je softver instaliran, aktiviran i korišten prema svojim specifikacijama, ne postoji razlog zašto bi odjednom prestao raditi (npr. deaktivirao se) isključivo sam od sebe. Ne postoji razlika između novog i rabljenog softvera u smislu funkcionalnosti – to je još uvijek isti softverski proizvod, s istom izvornom datotekom koja se koristi za instalaciju.

Tehnička funkcionalnost i performanse softvera uvelike ovise o promjenama od strane proizvođača (objavljenim ažuriranjima i popravcima), ali što se tiče statusa aktivacije proizvoda, nema razloga za pojavu bilo kakvih problema. U slučaju da trebate pomoć oko aktivacije proizvoda koje ste kupili u našoj e-trgovini, uvijek Vam možemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku.

Prima li rabljeni softver ažuriranja (sigurnosne zakrpe, popravke) od proizvođača softvera?

Da, prima. Rabljeni softverski proizvodi dobivaju sva sigurnosna ažuriranja, popravke i sigurnosne zakrpe koje izdaje proizvođač, u skladu s pravilima životnog ciklusa za svaki pojedini proizvod. Oni također dolaze s istim funkcijama i standardnom tehničkom podrškom koju pruža Microsoft ili bilo koji drugi proizvođač softvera. Nema razlike između ažuriranja za rabljeni softver kupljen od nas i novog softvera koji izravno prodaje proizvođač softvera.

Proizvod dodan u košaricu