Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Kako uštedjeti do 60% na softveru?

Možda zvuči gotovo predobro, ali istina je. Postoji način da uštedite veliku količinu novca na softveru - kupnjom rabljenog. Koncept postoji već dva desetljeća, ali mnogi još uvijek nisu čuli za njega.

Pa što je zapravo rabljeni softver?

„Rabljeni“ (ponekad se naziva i „korišteni“) softver označava licence koje više nisu potrebne njihovim vlasnicima. Vlasnici su obično tvrtke koje žele kupiti novije izdanje programa ili se žele prebaciti na drugi softver. To znači da njihove „korištene“ licence postaju suvišne. Otkupljujemo te licence, a zatim ih nudimo drugim kupcima, tako da se nepotrebno ne troše. Na taj način proizvode možemo prodavati po znatno nižim cijenama . Možete se zapitati - koncept zvuči sjajno, ali je li legalan? Naravno da je! Saznajte više o pravnoj pozadini rabljenog softvera ovdje.

Primjer narudžbe koji prikazuje stvarnu uštedu postojećih tvrtki

Međunarodna tvrtka u području ekoloških rješenja

Češka podružnica međunarodne tvrtke (usmjerene na pružanje energetskih usluga) trebala je 300 komada Microsoft Office 2019 Standard. Svrha kupovine bila je nadogradnja njihovog softvera iz sigurnosnih razloga. Prihvativši našu ponudu, kompanija je uštedjela više od 70 000 € na troškovima = platili su 62% manje nego ako bi proizvode kupili po redovnoj tržišnoj cijeni!

 

 

Napomena: Projekti iznad 2 000 € ostvaruju dodatne popuste na proizvode, što znači da ušteda može biti i veća nego inače!

Koliko možete uštedjeti na našim najpopularnijim proizvodima:

Windows 10
Pro
Redovna tržišna cijena: 1 995 kn
Naša cijena: 419,00 kn
Office 2019
Professional Plus
Redovna tržišna cijena: 5 026 kn
Naša cijena: 1 439,00 kn
Windows Server 2019
Standard (16 core)
Redovna tržišna cijena: 8 740 kn
Naša cijena: 5 829,00 kn

 

Sve cijene su bez PDV-om.

Zašto kupovati kod nas

  • Više od 150 000 kupaca na 15 europskih tržišta već nam je ukazalo povjerenje.
  • Ponosni smo što imamo prosječnu ocjenu zadovoljstva kupaca od 98% (na temelju više od 20 000 povratnih informacija ).
  • Naši posvećeni savjetnici za licenciranje pružaju pomoć i smjernice, tako da možete biti sigurni da imate nekoga kome se možete obratiti, ako je potrebno.

Neki od naših zadovoljnih kupaca:


Kliknite narančasti gumb u nastavku da biste saznali više o pravnoj pozadini rabljenog softvera i jamstvima koja pružamo.

Naš pogled na preprodaju rabljenog softvera

S naše točke gledišta, preprodaja suvišnih licenci omogućava ljudima da kupuju legalni softver po pristupačnijim cijenama. Štoviše, licenca koja prvom kupcu postane gotovo beskorisna, još uvijek može služiti nekom drugom. Postupak djeluje slično kao kad kupite knjigu, pročitate je i zatim je želite prodati nekom drugom. Izvorni prodavač nema pravo utjecati na ono što će se dogoditi s već prodanom knjigom u budućnosti. Sa softverom je potpuno isto - nakon što se deinstalira s uređaja izvornog vlasnika, može se slobodno prodati nekome drugome.

Doživotno pravno jamstvo

Sa svakom kupljenom licencom dobivate pravni dokument pod nazivom Izjava prodavatelja koji nas obvezuje osigurati doživotno pravno jamstvo podrijetla i zakonitosti softvera. U slučaju bilo kakvog problema, preuzimamo punu pravnu odgovornost za prodane licence. Surađujemo samo sa stabilnim i provjerenim dobavljačima, a naša tvrtka surađuje s drugim organizacijama u cilju zajedničkog cilja otkrivanja lažnih prodavača licenci i prijavljivanja njih policijskim strukturama.

Pouzdanost dokazana brojevima

Od 2016. naša je tvrtka isporučila više od 700 000 softverskih licenci i nikada nismo naišli ni na jedan slučaj negativne presude u reviziji softvera proizvoda koje nudimo, tako da možete biti sigurni da naši proizvodi udovoljavaju svim najnovijim pravilima zakonitosti!

Želite li saznati više o revizijama? Pročitajte naš članak - Revizije softvera: što očekivati i zašto se ne treba brinuti.

Što mediji kažu o rabljenom softveru?

„Sud EU: Prodaja rabljenih licenci za softver sasvim je u redu.

Europski sud pravde kaže da se pravilo odnosi na kopije softvera na fizičkim medijima i preuzete s Interneta. Sud je također rekao da kada softverska tvrtka proda „kopiju računalnog programa“, ukida se njezino „ekskluzivno pravo distribucije“, otvarajući put drugim tvrtkama za prodaju rabljenih licenci.“

Cijeli članak pročitajte ovdje

„To znači da, prema zakonu EU, softverske tvrtke nemaju pravo sprječavati korisnike da prodaju svoja digitalna preuzimanja drugima; zapravo, prava distributera softvera za kontrolu distribucije su iscrpljena nakon prve prodaje.

Dakle, ako preuzmete dio softvera, možete ga učinkovito prodati - sve dok kopiju izbrišete na vlastitom tvrdom disku.“

Cijeli članak pročitajte ovdje

„Najviši Europski sud presudio je da je trgovina licencama „rabljenim“ softverom legalna i da se autor takvog softvera ne može suprotstaviti bilo kojoj preprodaji. Ovom presudom stvoren je presedan za trgovanje licencama za rabljeni softver u cijeloj Europskoj uniji.“

Cijeli članak pročitajte ovdje

Što zakon kaže o preprodaji rabljenih licenci?

Sud pravde Europske unije (CJEU) donio je 2012. jednu od najvažnijih presuda u vezi s prodajom rabljenih dozvola.

U presudi CJEU u slučaju C-128/11 UsedSoft GmbH protiv Oracle International Corp. kaže se da se „autor softvera ne može suprotstaviti preprodaji svojih „korištenih“ licenci dopuštajući upotrebu svojih programa preuzetih s interneta. Ekskluzivno pravo distribucije kopije računalnog programa obuhvaćenog takvom licencom iscrpljuje se prvom prodajom.“

To znači da je prodaja „korištenih“ i suvišnih softverskih licenci legalna. Ovom presudom stvoren je siguran, pravni okvir za cijelu Europsku uniju koji osigurava pošteno i zdravo tržišno natjecanje na europskom tržištu.

Presuda također navodi da:

  • Trajnim softverskim licencama može se slobodno trgovati. Ako kupite trajnu licencu za softver, možete je prodati pod istim uvjetima.
  • Prava distribucije proizvođača iscrpljuju se prvom prodajom softvera. Kupci koji su kupili računalni program na slobodnom tržištu imaju pravo koristiti kupljeni softver.
  • Čak i ako je preprodaja softvera izričito zabranjena ugovorom o licenci, nositelj autorskih prava više se ne može usprotiviti preprodaji te kopije. Ugovor o licenci podliježe europskom zakonu i točke koje su u suprotnosti s europskim pravom su ništavne (to se uglavnom odnosi na „OEM softver“).
  • Nema razlike između načina distribucije. Softver se može distribuirati na CD-u / DVD-u (fizičke licence) ili na mreži (digitalne licence). Nositelj autorskih prava ne može zahtijevati odgovarajuću naknadu za daljnju preprodaju softverske licence jer je odgovarajuća naknada dobivena tijekom prve prodaje.

Pročitajte cijelo priopćenje za javnost Europskog suda pravde - CJEU

Pravna povijest rabljenog softvera

Pogledajte koje su glavne sudske odluke i direktive EU-a utjecale na situaciju na tržištu korištenim licencama u donjoj infografiji.

 

2000
„Presudom Njemačkog saveznog suda pravde dopuštena je prodaja OEM verzija i DSP verzija bez pripadajućeg hardvera.“ - Odluka Saveznog suda pravde od 6. srpnja 2000., spis br. I ZR 244/97

2001
„Prva prodaja izvornika djela ili njegovih kopija u Zajednici od strane nositelja prava ili uz njegov pristanak iscrpljuje pravo nadzora nad preprodajom tog predmeta u Zajednici.“ - Izvadak iz direktive EU 2001/29 / EC

2006
Regionalni sud u Hamburgu potvrdio je da je trgovina korištenim Microsoftovim softverom legitimna. To se također odnosi na ponovnu prodaju pojedinačnih licenci iz ugovora o volume licenciranju.

2009
...drugi stjecatelj licence, kao i svaki sljedeći stjecatelj licence, moći će se osloniti na iscrpljivanje prava distribucije i stoga će se smatrati zakonitim stjecateljima kopije računalnog programa i imati koristi od pravo reprodukcije predviđeno tom odredbom.”(Isječak preuzet iz odluke Suda iz 2012. koja se temeljila na direktivi iz 2009.) - Direktiva 2009/24 / EZ Europskog parlamenta i Vijeća

2011
Švicarski kantonalni sud u Zugu zaključio je da „Adobe ne može zabraniti daljnju prodaju kopije programa u smislu autorskih prava nakon prve prodaje“.
Ova odluka o uspostavljanju presedana smatra se velikom pobjedom u slobodnoj međunarodnoj trgovini softverom.

2012
„Autor softvera ne može se usprotiviti preprodaji svojih „korištenih“ licenci koje dopuštaju upotrebu njegovih programa preuzetih s interneta.“- Odluka Suda, Predmet C-128/11 UsedSoft GmbH protiv Oracle International Corp.

2016
„Početni stjecatelj kopije računalnog programa, popraćen neograničenom korisničkom licencom, može prodati tu kopiju i svoju licencu novom stjecatelju.“ - Odluka Suda, slučaj C-166/15 Aleksandrs Ranks i Jurijs Vasiļevičs

 

Proizvod dodan u košaricu

    Besplatna dostava i povrat novca od 30 dana