Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Optimizacija troškova softvera

Dopustite nam da identificiramo mogućnosti uštede za Vašu softversku infrastrukturu!

KONTAKTIRAJTE NAS
Softver je neophodan dio svakog modernog poslovanja, ali može biti i značajan trošak. Mnoge tvrtke bore se da uravnoteže svoje potrebe za softverom s potrebom da drže troškove i izdatke pod kontrolom. Ovdje Forscope može pomoći.

Proces optimizacije troškova softvera sastoji se od 2 koraka: analiza Vaše postojeće softverske imovine i identifikacija prilika za uštedu troškova.

  1. Analiza Vaše trenutne softverske imovine
    Prvi korak u optimizaciji troškova Vašeg softvera je analiza trenutne softverske infrastrukture i upotrebe licenci. Ovo uključuje ne samo softverska rješenja koja trenutno koristite, već i Vaše modele licenciranja i ugovore. Naš tim (koji ima detaljno znanje o licenciranju, potkrijepljeno certifikatom Certified SAM Professional izdanim od strane BSA Verafirm) će provesti temeljitu analizu vaše trenutne situacije i usporediti je s alternativnim opcijama, kao što su trajno licenciranje, modeli temeljeni na pretplati, i hibridna rješenja.
     
  2. Identificiranje mogućnosti uštede troškova
    Nakon početne analize, identificirati ćemo područja u kojima možete ostvariti uštede bez žrtvovanja funkcionalnosti ili rizika problema s usklađenošću licence. Nakon analize Vaše postojeće softverske imovine i identificiranja prilika za optimizaciju, predložit ćemo promjene koje će pridonijeti učinkovitosti korištenja Vašeg softvera.
     

Ovo su najčešći načini za postizanje softverskih ušteda:

Usporedba trajnih i pretplatničkih proizvoda

Jedna od ključnih odluka koje ćete morati donijeti kada optimizirate svoje troškove softvera jest hoćete li koristiti modele koji se temelje na trajnoj uporabi ili modele koji se temelje na pretplati. Trajna rješenja zahtijevaju veće jednokratno ulaganje (s mogućim uštedama tijekom vremena), dok modeli temeljeni na pretplati omogućuju da uvijek koristite najnoviju verziju softvera uz mjesečnu naknadu (ali troškovi su često dugoročno veći u usporedbi s lokalnim rješenjima). Naš tim pomoći će Vam da usporedite troškove i koristi svih opcija kako biste odredili koja je prava za Vaše poslovanje.

Istraživanje hibridnih rješenja

Uz trajne modele i modele temeljene na pretplati, također su opcija i hibridna rješenja koja kombiniraju to dvoje. Ovo bi mogao biti dobar izbor ako imate specifične potrebe koje nijedna opcija sama po sebi ne može zadovoljiti. Na primjer, možda ćete htjeti imati određena softverska rješenja lokalno, a druga koristiti u oblaku. Naš tim pomoći će Vam istražiti hibridna rješenja kako biste utvrdili odgovaraju li Vašem poslovanju.

Maksimiziranje vrijednosti postojeće softverske imovine

Naši stručnjaci također će procijeniti stvarnu upotrebu licenci, označiti područja Vašeg IT okruženja koja su prekomjerno licencirana i gdje se pojavljuje shelfware (softverske licence koje je tvrtka kupila, ali ostaju neiskorištene i ne generiraju nikakav profit za organizaciju). Možemo Vam pomoći identificirati višak licenci koje Vam više ne trebaju i ponuditi da ih kupimo od Vas, dodatno povećavajući vrijednost Vaše postojeće softverske imovine. Sredstva zarađena otkupom tada mogu financirati i podržati Vaše druge troškove.

Zaključak

Korištenjem Forscope analize vaše softverske imovine i implementacijom preporuka u vašu IT infrastrukturu, možete optimizirati i smanjiti troškove softvera najčešće za 20 do 30%. Osim toga, možemo Vam pomoći identificirati suvišne softverske licence i ponuditi njihov otkup.

 

Želite optimizirati svoje troškove softvera? 

Kontaktirajte nas!

Obrazac za kontakt

Proizvod dodan u košaricu