Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Hibridna rješenja: kako mogu pomoći Vašem poslovanju da uštedi na softveru?

 • Licenciranje
 • Usporedba proizvoda

17. 2. 2022

Zašto bi Vaša tvrtka svake godine plaćala nepotrebne ili čak neželjene značajke? Optimizirajte svoju softversku imovinu i zaustavite pretjeranu potrošnju na pretplate pomoću hibridnih rješenja.

Što je hibridno rješenje?

Hibridno rješenje je kombinacija usluga u oblaku temeljenih na pretplati i trajnih, lokalnih softverskih proizvoda. Omogućuje organizacijama da prilagode svoje troškove za softver (a ponekad čak i za hardver) dok i dalje dobivaju sve značajke i usluge koje su im potrebne za obavljanje svojih operacija.

Pogledajte naš video s hrvatskim titlovima.

U Forscopeu našim klijentima možemo pružiti rijetku mješavinu pretplatničkih usluga temeljenih na oblaku i softverskih proizvoda koji se trajno koriste. Ova vrsta hibridnog rješenja može donijeti značajne prednosti tvrtkama koje posluju u privatnom i javnom sektoru, omogućujući im da uvedu isplativija softverska rješenja u svoje organizacije.

Usporedbe cijena: pretplata u odnosu na hibridna rješenja tijekom 5 godina

Povlačite u stranu za primjer hibridnog rješenja za poduzeća.
Povlačite u stranu za primjer hibridnog rješenja za mala i srednja poduzeća.

zadnje ažuriranje: ožujak 2022

Kada Vaša tvrtka može imati koristi od hibridnih rješenja?

 • Stvaranje novog informatičkog okruženja – kada započinju pripreme za novu IT infrastrukturu, donositelji odluka često su uvjereni da su obvezni odabrati proizvode u oblaku temeljene na pretplati, uglavnom zbog načina na koji ga proizvođači plasiraju na tržište. Međutim, nakon dublje analize, mnoge organizacije otkrivaju da je kombinacija usluga u oblaku s lokalnim trajnim softverom ekonomski isplativija i može biti praktičnija kada je u pitanju tijek rada, pristupačnost i sigurnost.
 • Optimiziranje postojećeg okruženja – mnoge se organizacije oslanjaju na specifične, već uspostavljene uvjete od kojih se nerado odvajaju ili ih jednostavno ne mogu napustiti iz tehničkih razloga. Međutim, nakon detaljnijeg razmatranja često postoje programi, značajke i usluge koje se otkriju kao neiskorištene ili nepotrebne. U takvim slučajevima postojeća infrastruktura se može poboljšati i troškovi se mogu smanjiti uključivanjem trajnih ili pretplatnih proizvoda, ovisno o slučaju.

  Na primjer:

  1. Struktura oblaka temeljena na SaaS-u s mnogim redundantnim značajkama → analiza softverske imovine s ciljem smanjenja pretplate, smanjenja neiskorištenih dijelova i/ili zamjene određenih komponenti trajnim proizvodima.
  2. Postojeća lokalna struktura s novim potrebama za uslugama u oblaku → analiza novih potreba i postojeće softverske imovine kako bi se nabavilo rješenje u oblaku koje je komplementarno postojećoj strukturi, umjesto da ga u potpunosti zamjenjuje.
 • Migracija na kućni ured i rad na daljinu – umjesto naglog prelaska s trajnih proizvoda na SaaS model kako bi se prilagodili zahtjevima rada na daljinu, tvrtke mogu koristiti hibridno rješenje. Na taj način mogu delegirati samo odabrane usluge u oblak (na primjer, kao što su VoIP usluge i dijeljena pohrana za dokumente) te i dalje zadržati lokalni softver za većinu radnih tokova i procesa. Kao rezultat toga, prijelaz na rad na daljinu bit će znatno manje ometajući jer će se zaposlenici umjesto globalne transformacije morati prilagoditi samo na nekoliko promjena.
 • Poboljšanje sigurnosti podataka – kada koriste pretplatničke proizvode, organizacije ne upravljaju niti kontroliraju temeljnu infrastrukturu oblaka, uključujući mreže, poslužitelje, operativne sustave, pohranu i mogućnosti aplikacija (osim korisničkih postavki konfiguracije) – u slučaju SaaS modela, moraju se osloniti na okruženje koje isporučuje davatelj usluge.
  Uz hibridno rješenje, ključna imovina koja sadrži osjetljive podatke može se čuvati lokalno (i izvan mreže, ako je potrebno), bez ikakve veze s okruženjem u oblaku.
 • Sigurnosno kopiranje – potpuno oslanjanje na usluge u oblaku za pohranu podataka i produktivnost može imati negativan učinak ako navedene usluge postanu nedostupne (npr. zbog tehničkih problema ili propuštenih plaćanja). To može rezultirati značajnim nedostacima i gubicima čak i uz privremeno isključenje. Postavljanje hibridnog rješenja može ublažiti učinke prekida rada u oblaku i lokalnog rada različite prirode, pomažući organizacijama da reagiraju i lakše se prilagode takvim problemima.

Odabir hibridnog rješenja dovodi do značajnih ušteda u usporedbi sa samo pretplatničkim rješenjima te omogućuje IT odjelima premještanje odabranih funkcionalnosti i alata u oblak uz zadržavanje kontrole nad lokalnom infrastrukturom, softverom i podacima organizacije.

Niste sigurni koje je softversko rješenje pravo za Vaše poslovanje? Kontaktirajte nas za besplatne konzultacije!


Spremi ovaj članak kao PDF

Proizvod dodan u košaricu