Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Koje aplikacije sadrže različiti Autodesk Design Suites?

  • Usporedba proizvoda
  • Autodesk

21. 2. 2023

Otkrivanje koje se specifične aplikacije nalaze u brojnim setovima za dizajniranje tvrtke Autodesk, sa svim njihovim verzijama i izdanjima, može biti težak zadatak. Zato smo Vam pripremili nekoliko praktičnih tablica sadržaja!

Autodesk Design Suites – pregledna tablica

Ova tablica daje osnovnu ideju o općem sadržaju Autodeskovih Building Design Suites, Product Design Suites i Plant Design Suites. Za detaljan popis svih aplikacija u 5 različitih Design Suites kliknite ovdje.

  Building
Design Suites
Product
Design Suites
Plant
Design Suites
Standard Premium Standard Premium Ultimate Standard Premium
AutoCAD
AutoCAD Architecture
AutoCAD Electrical
AutoCAD Mechanical
AutoCAD MEP
AutoCAD P&ID
AutoCAD Plant 3D
AutoCAD Raster Design
AutoCAD Structural Detailing 1
Alias 2
Inventor
Inventor Professional
ReCap 3
Revit 4
Showcase 5
SketchBook Designer6
Navisworks Simulate
Navisworks Manage
Vault Basic
3ds Max
3ds Max Design

1 Structural Detailing dostupan je samo do verzije 2015
2 u verzijama Product Design Suitea 2013-2016
3 ReCap nije dostupan u paketima starijim od verzije 2014
4 u Premium i Ultimate Plant Design Suites Revit je zapravo Revit Structure
5 u verzijama Product Design Suitea 2013-2018
6 SketchBook Designer uključen je samo do verzije 2014

Autodesk Design Suites – sveobuhvatne tablice

Ako želite detaljnije usporediti aplikacije u svim Autodesk Design Suites, pripremili smo Vam 2 interaktivne tablice – jednu koju možete sortirati po aplikaciji i jednu koju možete sortirati po paketu .

Autodeskovi programi i setovi alata ukratko

AutoCAD

AutoCAD se široko koristi za 2D tehničke crteže i izradu 3D dizajna. To je osnovni Autodeskov program za mnoge stručnjake u područjima građevinarstva, proizvodnje i dizajna, kao što su arhitekti, inženjeri, industrijski dizajneri i dizajneri proizvoda, da navedemo nekoliko primjera. Gore spomenuti stručnjaci cijene njegovu svestranost i sposobnost stvaranja nacrta, dizajna, električnih krugova, vodovodnih shema, tlocrta zgrada i više.

AutoCAD Architecture

AutoCAD Architecture, kao što naziv implicira, posebno je namijenjen arhitektima. Njegovo intuitivno okruženje, specijalizirane komponente i standardi te različite opcije za prikazivanje promjena, zona i prostora olakšavaju arhitektonsko crtanje i dokumentaciju te pomažu stručnjacima u tom području da učinkovitije upravljaju svojim projektima.

AutoCAD MEP

AutoCAD MEP (strojarski, električni i vodoinstalaterski) specijaliziran je za pružanje potrebnih objekata, radnih prostora, standarda slojeva i upravitelja komponenti i sustava za jednostavno nacrte, projektiranje i dokumentiranje građevinskih sustava, uključujući HVAC (grijanje, ventilaciju i klimatizaciju). Štoviše, praćenje svih sustava tijekom životnog ciklusa izgradnje zgrade olakšano je zahvaljujući ugrađenom upravljanju verzijama crteža.

AutoCAD Mechanical

AutoCAD Mechanical skup je alata za dizajn i crtanje usmjeren na specifičnosti proizvodne industrije. Uključuje biblioteke standardnih dijelova, alate za automatizaciju uobičajenih mehaničkih CAD zadataka i značajke za pojednostavljenje procesa mehaničkog projektiranja.

AutoCAD Electrical

AutoCAD Electrical je skup alata za projektiranje električnih upravljačkih sustava zahvaljujući automatizaciji uobičajenih, inače dugotrajnih zadataka kao što su numeriranje žica i označavanje komponenti te generiranje izvješća. Produktivnost crtanja dodatno je olakšana bogatom bibliotekom električnih simbola uključenih u ovaj proizvod.

AutoCAD P&ID

AutoCAD P&ID omogućuje dizajnerima procesnih postrojenja da radikalno poboljšaju svoju produktivnost u usporedbi s onim što je nekad bio dug i dugotrajan proces. Koristi se za stvaranje, modificiranje i upravljanje shematskim dijagramima cjevovoda i instrumentacije te pruža korisne alate za automatizaciju i usmjeravanje različitih aspekata P&ID radnih procesa.

AutoCAD Plant 3D

AutoCAD Plant 3D skup je alata usmjeren na ubrzavanje i automatizaciju P&ID nacrta i modeliranja u 3D koji korisnicima omogućuje stvaranje izometrijskih crteža izravno iz 3D modela, zajedno sa industrijskim standardima za dizajn postrojenja.

AutoCAD Raster Design

AutoCAD Raster Design omogućuje arhitektima i dizajnerima jednostavno čišćenje, uređivanje i poboljšanje skeniranih crteža i planova u poznatom AutoCAD okruženju – zahvaljujući moćnim alatima za uređivanje rastera i pretvaranje rastera u vektor.

AutoCAD Structural Detailing

AutoCAD Structural Detailing je usmjeren na pomoć građevinskim inženjerima u izradi detalja od čelika i armiranog betona i njihovoj prilagodbi lokalnim građevinskim propisima, a njegova dvostrana veza za razmjenu podataka s Robot Structural Analysis i Revit Structure osigurava glatki i učinkovit tijek rada na projektu.

Alias

Autodesk Alias, također poznat kao Alias StudioTools, AliasStudio i Alias Design, industrijski je softver za dizajn koji pruža crtanje skica, konceptualno modeliranje, oblikovanje površina i razne alate za vizualizaciju proizvoda, industrijskog i automobilskog dizajna.

Inventor & Inventor Professional

Autodesk Inventor je CAD softver posvećen industrijskom i strojarskom dizajnu koji korisnicima omogućuje stvaranje, simulaciju i vizualizaciju 3D dizajna proizvoda s inženjerskim alatima profesionalne razine, rad unutar specificiranih standarda i parametara te izradu popratne dokumentacije za finalizirani projekt.

Navisworks Simulate je softverski proizvod za pregled projekata koji inženjerskim, arhitektonskim i građevinskim stručnjacima omogućuje pregled integriranih modela i podataka s dionicima kako bi stekli bolju kontrolu nad rezultatima svojih projekata. Navisworks Manage proširuje mogućnosti Navisworks Simulate s alatima kao što je Clash Detective koji dodatno poboljšavaju praćenje projekta.

ReCap

Autodesk ReCap (što je kratica za "Reality Capture") je softver za obradu izvornih oblaka točaka iz laserskih skeniranja, koji koriste arhitekti i inženjeri za istraživanje, planiranje, izgradnju i obnovu infrastrukture i građevinskih projekata.

Revit

Autodesk Revit je softver za informacijsko modeliranje zgrada (BIM) koji nudi multidisciplinarni i kolaborativni pristup projektiranju i građevinskim projektima. S obzirom na sve moćne značajke za arhitekturu, MEP (mehaničke, električne i vodovodne instalacije) i konstrukcijsko inženjerstvo objedinjene u jedno sučelje, Revit služi kao koristan alat za projektne timove kako bi surađivali i postigli bolje rezultate.

Showcase

Autodesk Showcase je softver za vizualizaciju dizajna namijenjen potrebama arhitekata i dizajnera za prezentaciju projekta. Pruža alate za demonstraciju, procjenu i usporedbu estetskih kvaliteta 3D modela i njihovih alternativnih verzija.

SketchBook

SketchBook, također poznat kao SketchBook Designer ili SketchBook Pro, Autodeskov je softver usmjeren na digitalizaciju procesa generiranja ideja, dokumentiranje rane faze dizajna proizvoda i jednostavno komuniciranje s drugim odjelima. Najčešće se koristi za stvaranje konceptualnih crteža, prezentaciju različitih bojnih alternativa i općenito za brzo zabilježavanje ideja u pokretu.

Vault

Autodesk Vault je alat za upravljanje podacima proizvoda (PDM) integriran s nekoliko Autodesk proizvoda (tj. AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical, Revit i Civil 3D). Pomaže dizajnerskim timovima pratiti tijek rada i održavati kontrolu verzija u višekorisničkim okruženjima kako bi se dodatno poboljšala produktivnost.

3ds Max i 3ds Max Design

Autodesk 3ds Max, otprije poznat kao 3D Studio i 3D Studio Max, profesionalni je 3D računalni grafički program za vizualizaciju dizajna, igara i 3D animaciju. Njegovi primarni korisnici su stručnjaci iz industrije zabave, ali također se koristi i u arsenalu dizajnera CAD-a i arhitekata.

Imate li pitanja o Autodeskovom softveru i njegovom licenciranju? Kontaktirajte nas za besplatne konzultacije!

Proizvod dodan u košaricu