Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Windows 10 Game Bar će sadržati Spotify, Chat i druge nove widgete

Microsoft je najavio najnoviju značajku Beta testiranja igara - što zvuči sjajno! Pogledajte što možete očekivati i kako testirati nove dodatke, a da ne morate čekati službeno izdanje.

Što je Game Bar u sustavu Windows 10?

Game Bar se pojavljuje pritiskom na tipku Windows i slovo G na tipkovnici i pojavljuje se kao mali prozor na zaslonu. To vam omogućuje kontrolu određenih alata i aplikacija bez potrebe da napustite igru dok igrate. Nedavno je dobila nove widgete koji su posebno korisni ako uživate u slušanju glazbe dok rušite neprijatelje u igri!

Poboljšajte doživljaj igranja pomoću widgeta Spotify, Gallery i Social

Što točno možete očekivati od novih značajki?

Glazbeno opremiti svoju igru sa Spotify

Nema više alt-tabinga za preskakanje pjesme ili učitavanje novog popisa za reprodukciju! Ako je glazba važan dio vašeg doživljaja igranja, svidjet će vam se činjenica da možete odabrati popis pjesama, reproducirati pjesmu ili promijeniti glasnoću bez napuštanja igre. Samo provjerite imate li na računalu instaliranu aplikaciju Spotify. Također je dostupan u Microsoftovoj online trgovini, tako da ga možete odmah isprobati. Tada možete početi stvarati svoje omiljene playliste i slušati dok igrate svoje omiljene igre!

Pokažite dostignuća igara u memima

Mogućnost snimanja zaslona vaše igre već je prisutna u traci s igrama, ali novost je da sada možete i stvoriti meme iz svojih slika! Samo dodajte tekst fotografiji ili videozapisu u galeriji Igračkih kugli i objavite svoju veliku pobjedu putem Twittera.

Povežite se s prijateljima putem društvenog widget

Ugrađena platforma Xbox Social omogućit će igračima brzo i jednostavno stupanje u kontakt s prijateljima. Ne samo da možete poslati kratku tekstualnu poruku ili glasovni chat, nego također možete vidjeti koje igre igraju vaši prijatelji.


Sve gore navedene opcije dolaze u obliku jednostavnih, prilagodljivih gadgeta (programčića) koje možete prilagoditi i premjestiti po želji. Oni su rezultat Microsoftovog Insider Huba - jednog od Microsoftovih konceptnih pogona - dizajniranog za poboljšanje korisničkog iskustva uz pomoć same igre.

Kako testirati nove značajke

Ako ste zainteresirani za isprobavanje svih novih značajki, trebat ćete postati beta tester putem Insider Huba. Slijedite upute u nastavku da biste pristupili beta verziji i uživajte u svemu što ima u ponudi:

  1. Idite na Početak i upišite“Xbox Insider Hub”.
  2. Pokrenite aplikaciju ili je preuzmite iz Microsoftove trgovine ako je još nemate na računalu.
  3. Prijavite se s Microsoftovim računom (ako ga nemate, morat ćete ga izraditi).
  4. Od vas će se tražiti da se pridružite (Join) Xbox Insider programu.
  5. Kada se pridružite, idite na  Insider Content ( Unutarnji sadržaj ) u gornjem lijevom kutu prozora aplikacije (ispod ikone izbornika).
  6. Odaberite Windows Gaming i moći ćete koristiti novu beta verziju.
  7. Pritisnite Win + G na tipkovnici da biste otvorili traku igre i sami isprobajte nove značajke!

Napomena: Vaš Windows 10 mora biti ažuriran na Windows 10 # 17763 ili noviji (što znači da morate imati ažuriranje instalirano za listopad 2018).

Xbox Insider Hub u trgovini Microsoft

Zaslon dobrodošlice Xbox Insider Hub

Pridružite se Insider programu

Idite na sadržaj Insajdera

 

Još nemate Windows 10? Nabavite ga u našem e-trgovini od 499 kn.

Proizvod dodan u košaricu

    Besplatna dostava i povrat novca od 30 dana