Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Windows 7 USB/DVD

Kupili ste sustav Windows i očajni ste jer vaše računalo nema DVD čitač? To nije nikakav problem!

Aplikacija Windows 7 USB/DVD Download Tool kreirana izravno Microsoftom omugućit će vam da napravite od komprimirane datoteke ili ISO datoteke bootabilan USB. Rad sa ovom aplikacijom je veoma jednostavan i savladat će ga i početnici. Preduvjet za stvaranje bootabilnog USB-a je posjedovanje drugog računala sa DVD čitačem, iz kojeg ćete napraviti ISO datoteku i prebaciti je na USB. Ukoliko već posjedujete ISO datoteku, drugo računalo Vam nije potrebno, već je sama aplikacija dovoljna.

Počinjemo

Odaberite ISO datoteku

Sada u postupak ulazi aplikacija Windows 7 USB/DVD Download Tool, koju kao prvo morate instalirati. Ako ste instalirali aplikaciju, uključite je i u prvom koraku odaberite lokaciju ISO datoteke, koju ste na početku izradili.

Odaberite medij

U drugom koraku odaberite USB (mogućnost odabira DVD je dostupna radi eventualnog sigurnosnog kopiranja datoteka sustava na rezervni DVD disk).

Odaberite lokacije

U trećem koraku odaberite lokaciju Vaše memorije na koju želite kopirati datoteke te započnite kopiranje.

Uživajte u kavici!

Sada možete pratiti kopiranje datoteka i uz to piti na primjer kavicu, jer će kopiranje neko vrijeme trajati.

Ako je kopiranje uspjelo, možete zatvoriti prozor aplikacije, isključiti USB iz priključka i resetirati računalo za bootanje sustava iz USB memorije. Ako se instalacija sustava ne uključi, vjeroratno ćete morati u BIOSu podesiti prioritet uređaja za bootanje da bi eksterna USB memorija imala viši prioritet od vašeg tvrdog diska.

Podešavanje boot-a – prioriteta za pokretanje

Izvadite USB sa Windows 7 i stavite ga u računalo na koji želite instalirati sustav. Ako se instalacija ne pokrene automatski, potrebno je ponovno pokrenuti računalo i u nekim slučajevima, postaviti boot-prioritet za pokretanje u BIOS-u. Možete ući u BIOS pritiskom na tipku Del, F2 ili F12 odmah nakon ponovnog pokretanja računala, trebali biste moći vidjeti koju tipku treba pritisnuti. Verzija BIOS-a temelji se na vašoj matičnoj ploči, a prioritet podizanja obično se nalazi pod opcijom Boot. Neki proizvođači mogu imati vlastito postavljen BIOS tako da sljedeću sliku smtrajte kao ilustrativnu.

Navigirajte do boot-a i promijenite svoj prvi uređaj za pokretanje na USB / prijenosni uređaj (Removable device). Promijenite boot – prioritete pokretanja i potvrdite promjene odabirom Spremi (Save) i Izađi (Exit) (F10).

Imate li dodatna pitanja? Kontaktirajte našu korisničku podršku:

telefonom: +385 800 804 812
putem obrasca

Proizvod dodan u košaricu

    Besplatna dostava i povrat novca od 30 dana