Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Ugradnja zvučne kartice za Windows 7

Rad s računalom na kojem nije u funkciji zvuk, može biti malo frustrirajući. Zato je neophodna instalacija zvučne kartice. Čak i ako zvuk na nekim računalima radi na temelju integriranog zvučnog procesora, zvučna kartica može zvuk računala značajno poboljšati.

Za Windows 7 smo pripremili postupak s kojim to možete bez problema učiniti. Upozorenje: Ovaj postupak se primjenjuje samo za stolna računala.

Kako mogu saznati da li imam zvučnu karticu?

Ako u Kontroleru za zvuk, video i igre možete  pronaći zvučnu karticu, onda imate karticu instaliranu. Ako kartica nije na popisu, možete je instalirati. Ali prije instalacije vam preporučujemo da pročitate dokumente koje ste dobili zajedno sa računalom. Tako ćete otkriti da li je zvučna kartica u računalu ili ne.

Instalacija zvučne kartice

Ako želite instalirati zvučnu karticu, imamo za Vas dva savjeta:

 1. Opet, prvo pročitajte dokumentaciju koju ste dobili sa karticom. Dokumentacija bi trebala sadržavati važne informacije za Vašu određenu karticu.
 2. Svakako pogledajte i jamstveni list od Vašeg računala i provjerite da li otvoranje kućišta računala ne utječe na valjanost jamstva.

Na to će vam trebati:

 • Zvučna kartica;
 • Odvijač (za otvaranje kućišta računala);
 • Ako instalirate prvi put – trebat će Vam i slobodna PCI sabirnica (ako karticu već imate i želite je jednostavno zamijeniti, onda umetnite novu karticu u oslobođenu utičnicu).

Postupak

 1. Isključite računalo. Pobrinite se da vaše računalo nije priključeno na električnu mrežu;
 2. Na stražnjoj strani kućišta računala ćete pronaći trojstvo priključaka za ulaz i izlaz. U osnovi to je obično kombinacija boja – ružičasta, plava i zelena. To je mjesto gdje ćete iznutra priključiti zvučnu karticu;
 3. Izdvojite jednu stranu kućišta računala;
 4. Pronađite bijele PCI sabirnice. Priključite zvučnu karticu;
 5. Na kraju montirajte natrag zid kučišta računala, a zatim uključite računalo.

CD/DVD

Sa zvučnom karticom ste vjerojatno dobili CD/DVD ili neki drugi prijenosni medij. Na njemu možete pronaći upravljački program za zvučnu karticu. Ali taj još ne koristite dok Windows ne završi pronalaženje i instalaciju upravljačkih programa. Pronalaženje i instaliranje upravljačkih programa pokreću se automatski nakon instalacije nove zvučne kartice računala i ponovnog uključivanja.

Prijenosni medij s upravljačkim programom koristite samo ukoliko Windows ne pronađe odgovarajući upravljački program.

Proizvod dodan u košaricu

  Besplatna dostava i povrat novca od 30 dana