Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Kako pravilno instalirati upravljačke programe

Ažurirani upravljački programi osiguravaju pravilan rad računala u cjelini. Današnji operativni sustavi već automatski ažuriraju većinu upravljačkih programa i tako nam olakšavaju posao. Međutim, ponekad se dogodi da hardverski sustav ne prepoznaje i nije u stanju da izabere odgovarajući upravljački program i osigura pravilnu funkcionalnost, i u ovom trenutku je potrebno upravljačke programe instalirati ručno.

 

Instalacija upravljačkih programa

Za instaliranje upravljačkih programa, kod kojih se automatsko ažuriranje završilo neuspješno, treba u Menadžeru uređaja odabrati opciju "Ažuriraj softver upravljačkog programa". U Menadžer uređaja možete ući unošenjem teksta za pretraživanje na izborniku Start ili putem Upravljačke ploče -> Hardver i zvuk -> Menadžer uređaja.

Nakon što kliknete na opciju "Ažuriranje softvera upravljačkog programa" pojavljuje se prozor koji pruža dvije mogućnosti za ažuriranje upravljačkog programa - ili možete odabrati automatsko traženje upravljačkog programa na internetu i na vašem računalu ili odaberite lokaciju sa upravljačkim programima koja se nalazi na vašem PC-u.

Automatsko traženje upravljačkih programa

Radi jednostavnosti, preporučljivo je da odaberete prvu opciju i pričekate dok sustav ne pronađe upravljački program i sam ga instalira. Međutim, ako to ne uspije, ostaje samo opcija pronaći upravljački program na CD isporučenom sa opremom ili ga pronaći na web stranicama  proizvođača.  Ovdje je vrlo važno odabrati pravu vrstu opreme i verziju operativnog sustava. Za precizno određivanje hardvera možete koristiti bilo koji od dijagnostičkih instrumenata, kao što su na primjer SiSoftware, Sandra Lite ili Everest Home Edition.

Ručno traženje upravljačkih programa

Nakon što ste pronašli odgovarajući upravljački program za vaš hardver, odaberite u Menadžeru uređaja opciju "Ažuriraj upravljački program softvera", a zatim "Tražiti upravljački program na računalu". U polje lokacije upišite put do mape s upravljačkim programima ili ga možete  pronaći u pretraživaču pomoću funkcije "Pregledanje". Nakon prelaska na sljedeći korak upravljački program će se instalirati. Ovim se završavuju vaše brige sa upravljačkim programima!

Proizvod dodan u košaricu

    Besplatna dostava i povrat novca od 30 dana