Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Još uvijek koristite Windows 8.1? Vrijeme je za prijelaz na noviji OS!

  • Windows
  • Microsoft

1. 12. 2022

Korisnici Windowsa 8.1 vjerojatno su ranije ove godine od samog operativnog sustava dobili podsjetnik da tehnička podrška za njega prestaje 10. siječnja 2023. (Microsoft je imao kampanju o tome još u lipnju).

Budući da je krajnji datum podrške u blizini, preporučljivo je da tvrtke i organizacije koje još nisu izvršile nadogradnju na noviji sustav, počnu s nabavom zamjene. Inače riskiraju korištenje operativnog sustava bez sigurnosnih ažuriranja i softverskih popravaka, što može lako dovesti do neočekivanih pogrešaka, padova i kršenja bez mogućnosti popravka, što u konačnici rezultira gubitkom podataka i produktivnosti, ili možda čak i gore.

Trenutačno, zbog napretka računalnih tehnologija, uređaji Windows 8.1 vjerojatno neće zadovoljiti hardverske zahtjeve korisnika najnovijeg Microsoftovog operativnog sustava Windows 11. Zato umjesto toga preporučujemo nadogradnju na Windows 10, konkretno slijedeći proizvod:

Windows 10 Pro / Enterprise Upgrade

Kraj podrške:
14.10.2025 (Pro) / 09.01.2029 (Enterprise)

Ovaj proizvod dolazi iz Microsoftovog Volume kanala i kao takav izvrstan je za bilo koju tvrtku ili državnu organizaciju – zahvaljujući nizu značajki namijenjenih poduzećima, ponajviše:


Više informacija o karakteristikama i specifičnostima proizvoda dostupno je u opisu proizvoda.

Imajte na umu da Windows 8.1 neće iznenada prestati raditi nakon datuma završetka podrške, tako da korisnici imaju određeni prostor za provođenje migracije čak i nakon siječnja 2023. Ipak, preporučamo da to ne odgađate previše kako biste izbjegli nepotrebno izlaganje IT okruženja ranjivosti.

Trebate pomoć u planiranju migracije? Kontaktirajte nas za besplatne konzultacije!

Niste sigurni odgovara li Vašoj organizaciji Pro ili Enterprise, ili koliko licenci trebate? Naša tvrtka pruža besplatno savjetovanje o licenciranju. Ako želite saznati više o Windows 10 proizvodima koji se nude u našoj e-trgovini, slobodno nas kontaktirajte. Rado ćemo pomoći i savjetovati Vas o najprikladnijim proizvodima.


Spremi ovaj članak kao PDF

Proizvod dodan u košaricu