Nemate još račun? Izradite novi

Postavke

Podrška za Exchange Server 2013 i SharePoint Server 2013 je završila – koje su Vam mogućnosti sada?

  • Microsoft
  • Usporedba proizvoda

9. 5. 2023

11. travnja 2023. Microsoft je službeno prekinuo podršku za Exchange Server 2013 i SharePoint 2013. To znači da više neće biti sigurnosnih ažuriranja, ispravljanja grešaka ili tehničke podrške od strane Microsofta. Iako će obje softverske aplikacije ostati u potpunosti funkcionalne, neće se deaktivirati te se i dalje mogu koristiti za svakodnevni rad, no daljnji nastavak korištenja ovih platformi može predstavljati sigurnosne rizike te smanjiti produktivnost i kompatibilnost s novijim softverom.

Sada je idealno vrijeme za nadogradnju na najnovije verzije Exchange Servera i SharePoint Servera. Na taj način Vaša tvrtka može omogućiti sigurnost i učinkovitost Vaših alata za komunikaciju i suradnju. Korisnici mogu birati između nekoliko opcija za trajne proizvode unutar Microsoftovog ekosustava:

Microsoft Exchange Server
Kraj podrške za oba: 14.10.2025

Kliknite na naziv proizvoda za više informacija


Exchange Server 2016 Exchange Server 2016 moćna je i fleksibilna platforma za razmjenu poruka i suradnju koja može pomoći Vašoj organizaciji da učinkovitije komunicira i surađuje. Sa svojim poboljšanim izvedbama, povećanim kapacitetom pohrane i pojednostavljenim značajkama administracije, Exchange Server 2016 izvrstan je izbor za organizacije svih veličina.


Exchange Server 2019 Exchange Server 2019 najnovija je (i vjerojatno posljednja) verzija trajnog poslužitelja za poštu i korištenje kalendara koju je razvio Microsoft. Nudi niz prednosti u odnosu na prethodne verzije, uključujući poboljšane sigurnosne značajke, učinkovitije pretraživanje i još bolje performanse.
Microsoft SharePoint Server
Kraj podrške za oba: 14.07.2026

Kliknite na naziv proizvoda za više informacija

SharePoint Server 2016
SharePoint Server 2016 uključuje poboljšane mogućnosti pretraživanja, mobilnu podršku i hibridnu funkcionalnost koja tvrtkama omogućuje da iskoriste lokalne i usluge temeljene na cloudu. To je svestran i robustan alat za suradnju koji može pomoći u poboljšanju produktivnosti i učinkovitosti u svakoj organizaciji.

SharePoint Server 2019
SharePoint Server 2019 najnovija je verzija moćne Microsoftove platforme za suradnju, osmišljene da pomogne organizacijama da dijele i upravljaju sadržajem, učinkovito rade zajedno i donose bolje odluke. Platforma uključuje nove i poboljšane značajke kao što su moderni predlošci web-mjesta, poboljšane mogućnosti timskog rada i pojednostavljeno stvaranje i upravljanje web-mjestom.

Razmišljate o prelasku u cloud? Razmislite o hibridnom rješenju!

Za neke tvrtke trajna lokalna rješenja za Exchange i SharePoint mogu se zamijeniti uslugama u cloudu, no potpuni prijelaz na cloud možda nije najisplativije rješenje za većinu poduzeća. Kako biste izbjegli nepotrebne godišnje troškove, toplo se preporučuje kombinacija pretplate i trajne licence. Ova vrsta hibridnog rješenja može se postići uz trajnu licencu za MS Office (za aplikacije za stolna računala, kao što je MS Outlook) i pretplatu na Exchange Online i SharePoint Online (putem Microsoft 365 Business Basic).

Uštedite s rabljenim softverom

Forscope Vam može pomoći da uštedite na softveru nudeći rabljene licence po nižoj cijeni od novih. Naše licence u potpunosti su u skladu sa svim pravnim zahtjevima i omogućuju pristup najnovijim značajkama i sigurnosnim ažuriranjima. Mogu ih kupiti tvrtke i ustanove iz privatnog i javnog sektora. Evo nekoliko nedavnih primjera uspješne optimizacije troškova softvera naših kupaca:

Grad Příbram u Češkoj platio je 14 000 € za dvije licence za Exchange Server 2019 i 280 CAL-ova za standardne korisnike za Exchange Server 2019, čime je uštedio 19 000 €, budući da bi cijena nove licence bila 33 000 €. Sve zahvaljujući kupnji od Forscopea!

Ministarstvo prometa i graditeljstva Republike Slovačke uštedjelo je 7 700 € kupnjom rabljenog softvera od Forscopea. Kupili su četiri proizvoda SharePoint Server 2019 i dva proizvoda Exchange Server Standard 2019 za ukupno 28 000 € (u usporedbi s 35 700 € koje bi potrošili na novi softver).

Želite li postići bolju optimizaciju troškova softvera? Kontaktirajte nas!

Ne propustite priliku za nadogradnju i uštedu na troškovima softvera. Kontaktirajte Forscope danas kako biste razgovarali o svojim mogućnostima i pronašli pravo rješenje za svoju organizaciju.


Spremi ovaj članak kao PDF

Proizvod dodan u košaricu